AstrologijaTarot.ba

Pogled u Budućnost

Vidovnjaci

Vidovnjaci

Vidovnjaci su neraskidivo povezani s ljudskom civilizacijom. U prošlim su vremenima bili izuzetno cijenjeni pa su njihove usluge tako koristili najpoznatiji vojskovođe prije nego li su kretali u bojne pohode. Mnogi su na temelju njihovih predviđanja odlučivali ratove, a vidovnjaci su postali nezamjenjiv dio na njihovim dvorovima. S vremenom se njihov status promijenio zbog pritisaka od strane crkve, ali njihove su se usluge i dalje koristile u tajnosti.

Raznim smicalicama nastojalo se ograničiti njihovo djelovanje pa se govorilo da su tarot karte opasne za trudnice, da ni jedan pravi proricatelj ne smije sam sebi kupiti karte, da se karte trebaju držati isključivo u tamnoj svili koja je u to doba bila iznimno skupa. Na sve se te načine nastojalo spriječiti širenje utjecaja vidovnjaka.

Vidovnjaci: Je li u pitanju samo dobro uočavanje stvari ili se radi o blagoslovu?

Percepcija vidovnjaka danas je dvojaka. Svako malo se u medijima povlači pitanje jesu li njihove sposobnosti naučene ili je to nešto čime su tek rijetki blagoslovljeni. Skepticizam i dalje postoji. Dio ljudi vjeruje kako nikakav dar nije u pitanju već se radi o iznimno dobrom čitanju signala koje mi sami nesvjesno odašiljemo. Drugi pak tvrde kako se radi i posebnom daru, odnosno izoštrenom šestom čulu koje svi imamo, ali smo zbog odgoja i okoline isti zatomili.

Ono što velik broj vidovnjaka tvrdi jest da su svoj dar primijetili od najranije dobi, ali su ga skrivali zbog straha od osude okoline. Većina je tek u odrasloj dobi sama sebi priznala da to nije teret već blagoslov koji im je dan s jednim razlogom, a to je da pomognu ljudima u nevolji.

Velik broj vidovnjaka svoj je dar uočilo od malih nogu, ali su se zbog straha od osude okoline borili s njim te ga čak i skrivali. Mnogi su rekli da su tek u odrasloj dobi sami sebi priznali da su blagoslovljeni. Samim time nameće se pitanje jesu li vidovnjaci blagoslovljeni darom ili se radi o stigmi?! Vidovnjaci se slažu kako je ipak riječ o daru koji im je dan u nadi da će njime pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Vidovnjaci u službi dobra

Vidovnjaci, bez obzira na to kakvo je mišljenje javnosti o njima, rado sudjeluju u potrazi za nestalim osobama i u rješavanju nasilnih zločina. Naročito je to izraženo u Sjedinjenim Američkim Državama gdje i određene policijske postaje koriste njihovu pomoć, dok se kod nas najčešće vidovnjacima obraćaju obitelji koje žele pronaći svoje najmilije.