AstrologijaTarot.ba

Pogled u Budućnost

Gatanje iz kave

Gatanje iz kave

Planetarno rašireno gatanje iz kave

Koliko je stara kultura pijenja kave, toliko je staro i gatanje iz kave. Obzirom da je uživanje u kavi planetarno rašireno i gatanje iz kave susrećemo u svim zakutcima svijeta. Za gatanje iz kave je potrebna snažna intuicija, velika moć vizualizacije, koncentrirano prepoznavanje oblika u talogu na dnu šalice i hrabro i sigurno povezivanje značenja tih simbola u smislena i točna tumačenja. Ovo je jedina metoda kod koje ne trebate postavljati pitanja, ali trebate zapamtiti sve što vam gatalica kaže i usporediti to s događajima u vašem životu koji će uslijediti.

Čarobna vještina žena iz naroda

Ima velike čarolije u tome dok slušate vašu životnu priču iz talog kave, a kad se sve rečeno obistini i dogodi, poželite novo gatanje iz kave i novu priču. Simboli u talogu imaju značenja slična onima iz narodnih sanjarica. To znanje je izniklo iz usmene narodne predaje i tek u novije vrijeme su neki zapisivači pokušali popisati i objediniti te simbole i ta značenja. No, trebamo znati da gatalice iz taloga kave nigdje ne uče svoju vještine, one se obično prenose s generacije na generaciju, kao neko tajno, obiteljsko znanje i vještina. Zato je gatanje iz kave tako omiljeno, jer se na neki način smatra Božjim darom.

Neki simboli i neka značenja u talogu kave

Različite osobe, na raznim krajevima svijeta mogu imati različita značenja za slične likove u talogu kave, no to je više zbog kulturoloških razlika, nego što razlike stvarno postoje. No, neki likovi u talogu kave su zajednički svim gatalicama iz kave, po cijelom svijetu. Ptica uvijek donosi vijesti, još od vremena sokolarstva i golubova pismonoša. Slova i brojevi koji se također mogu naći u talogu kave su također zajednički svima, a srce je univerzalni simbol za sve ljude na svijetu. Tu su naravno i ljudski likovi koji se katkad tako jasno prikazuju u talogu kave, kao naslikani ili nacrtani portreti. Svi drugi likovi i značenja su prepušteni osobi koja vam radi gatanje iz kave. Imajte povjerenja.

Obistinilo mi se!

Najveća potvrda da je gatanje iz kave obavljeno kako treba je kad vi sami izjavite: „Obistinilo mi se!“, a to je ujedno i preporuka da se i u buduće možete osloniti na tako dobivena objašnjenja, upozorenja i odgovore. Ako imate darovitu gatalicu za gatanje iz kave, čuvajte je u svom adresaru, jer već znate da se na njezina tumačenja možete osloniti i u njezine riječi pouzdati. Takve žene čuvaju ovu prastaru vještinu od zaborava, a ispijanju kave dodaju jednu dimenziju više. Poštujte njihovu vještinu i njihov dar, jer to ne može svatko.